13a PUJADA EL SURO, STA. MARIA VILALBA A ULLASTRELL- DISSABTE 2 DE DESEMBRE DE 2023

 

Entorn ideal i carretera mítica

La carretera del suro o BV-1202 és la que uneix el poble d’Ullastrell amb Sta. Maria de Vilalba dins del terme municipal d’Abrera. Una carretera de 5 quilòmetres tot i que la pujada utilitza 3.530 metres en un paratge natural fantàstic a pocs quilòmetres de Barcelona i un tram mitic de ral·lis.

Un traçat de ral·li

Els 3.530 metres d’asfalt força nou, dibuixen un sinuós traçat amb 38 revolts entre la sortida i l’arribada a Ullastrell, 17 dels quals són de dretes, els altres 21 d’esquerres i amb 3 d’especials, la paella, la de la fàbrica Polichemi, i la situada quasi el final del recorregut prop del cementiri d’Ullastrell.

La passió d’un poble que fa equip

És de les proves del campionat de Catalunya de l’especialitat de muntanya, que giren al voltant d’uns aficionats al motor del poble d’Ullastrell i amb l’ajut d’oficials i controls vinguts d’arreu, gràcies a la relació que tenien amb el Lluís Costa del que s’hi fa el memorial cada any des de 2016 que ens va deixar. Un total de més de 300 persones formen l’equip organitzador.

El públic de sempre

La pujada sempre ha gaudit d’un públic compromès i respectuós, amb moltes dosis i ganes de passar-ho molt bé. En totes les edicions el nivell de seguretat a estat perfecte i amb la implementació de nous aspectes i reptes de futur, creiem que estem davant d’una de les proves del calendari amb més públic assistent.

REGLAMENT PARTICULAR

Lluís Costa Martin (1959-2016)

LLluís serà sempre recordat per la seva professionalitat, rigor, i tracte, però sobretot el que més el definia era el seu valor humà que el caracteritzava. Va ser un dels precursors, esportivament parlant, de la recuperació de moltes pujades mítica, per allà l’any 2006, quan en aquell temps Presidia la Comissió de Muntanya de la Federació Catalana d’Automobilisme, un fet que va fer encetar una nova etapa de curses automobilístiques dintre del Campionat de Catalunya de Muntanya.
La seva cursa sempre ha estat i serà la pujada el SURO, entre Sta. Maria de Vilalba i Ullastrell des de la seva primera edició l’any 2002 i recuperada el 2016 com a memorial a la seva persona per part de la família i especialment dels amics que va deixar.